Όταν η γυναίκα γιορτάζει: Σειρά εκδηλώσεων ενόψει της 8ης Μαρτίου


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), τιμά με σειρά δημόσιων ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τη γυναίκα και τους αγώνες της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είναι αναρτημένο στις σελίδες, isotita.gr και kethi.gr
«Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους, «η ανάγκη να «ακουστεί» η γυναικεία φωνή κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ -η φωνή της γυναίκας και των ποικίλλων ρόλων που επωμίζεται, ως αντίδοτο στην πολλαπλότητα των διακρίσεων που υφίσταται. Την ίδια ώρα που αγωνιούμε, επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τις γυναίκες, στην προσπάθειά μας να «λύσουμε» τα χέρια τους με όρους ισότητας.
Επίσης εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Γενική Γραμματεία Ισότητας, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) το Σάββατο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και της Ημέρας Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη (6 Μαρτίου).
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 π.μ., με περιηγήσεις στις Συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και με θεματικό άξονα τη θέση της Γυναίκας στην Αρχαιότητα. Θα ακολουθήσει συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Η γυναίκα στην Όπερα μέσα από τις ηρωίδες του Σαίξπηρ». Η συναυλία θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Φάλσταφ, Οθέλλος, Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ των Χαίντελ, Γκουνό, Βέρντι και Σοστακόβιτς, με ερμηνεύτριες τις Φύλλη Γεωργιάδου, Μαρία Γουρνιά και Έφη Δημητρέλου και με συνοδεία πιάνο το Φρίξο Μόρτζο.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.