Ιαπωνία: Επιστήμονες επανέφεραν ζώο στη ζωή μετά από 30 χρόνια στην κατάψυξη [βίντεο]


Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Αρκτικών Ερευνών της Ιαπωνίας κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή μία μικροσκοπική "θαλάσσια αρκούδα", η οποία ήταν κατεψυγμένη για πάνω από 30 χρόνια.Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μόλις πάνω από τα εννέα χρόνια.
Η θαλάσσια αρκούδα ή Tardigrade είναι μικροσκοπικό ζώο που θεωρείται το πιο ανθεκτικό ζώο του πλανήτη.
Οι Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή ένα ζευγάρι "θαλάσσιες αρκούδες", οι οποίες είχαν καταψυχθεί το 1984.
Οι "θαλάσσιες αρκούδες" μπορούν να μηδενίσουν τον μεταβολισμό τους όταν συναντήσουν ακραίες συνθήκες, ζώντας σε μία κατάσταση που ονομάζεται κρυπτοβίωση.
Το Tardigrade έχει μέγεθος ίσο με το 1/4 του εκατοστού και έχει οκτώ πόδια. Εμφανίστηκε στους πάγους της Ανταρκτικής αλλά ζει σε όλο τον κόσμο.
Μετά από δύο εβδομάδες διατροφής με φύκια η μικρή "θαλάσσια αρκούδα" γέννησε ακόμα και αυγά.
Οι "θαλάσσιες αρκούδες" θεωρείται ότι θα μπορούσαν να επιζήσουν ακόμα και στο διάστημα η μετά από πυρηνικό πόλεμο στη Γη.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως η "θαλάσσια αρκούδα" επιβίωσε, ούτε πως κατάφερε να διορθώσει τις βλάβες στο DNA της.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyrπηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.