ΔΝΤ: "Πρόγραμμα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας πρέπει να σχεδιάσουν τα κράτη της G20"


Στην έκθεση που ετοίμασε το Ταμείο, ενόψει της συνάντησης των ηγετών της G20 στη Σαγκάη τις επόμενες ημέρες, προειδοποιεί τις 20 μεγαλύτερες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες ότι πρέπει να σχεδιάσουν τώρα ένα συντονισμένο πρόγραμμα στήριξης το οποίο θα αποτρέψει τη στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας που επιβραδύνεται.


Εν μέσω της πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών και της αστάθειας των συναλλαγματικών ισοτιμιών, το ΔΝΤ τονίζει ότι η G20 πρέπει να σχεδιάσει τώρα μία συντονισμένη ενίσχυση της ζήτησης, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια για να δώσει ώθηση στις δημόσιες επενδύσεις.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, υποβάθμισε τις προσδοκίες για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη G20 αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας στην τηλεόραση του Bloomberg ότι κάποιες οικονομίες τα πάνε καλύτερα από ότι νομιζόταν και ότι οι επενδυτές δεν πρέπει «να αναμένουν μία αντίδραση κρίσης σε ένα περιβάλλον μη κρίσης».
Τα στελέχη του ΔΝΤ σημείωσαν, ωστόσο, ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες γίνονται πιο σφιχτές για τις αναδυόμενες οικονομίες, όπου οι εξαγωγές πρώτων υλών έχουν πληγεί σφοδρά από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. «Οι εξελίξεις αυτές υποδηλώνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τον εκτροχιασμό της ανάκαμψης», αναφέρεται στην έκθεση.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.