Η Βουλγαρία απειλεί την Ελλάδα με αποκλεισμό των συνόρων και το καλοκαίρι…


Η βουλγαρική κυβέρνηση και οι μεταφορείς απείλησαντην Ελλάδα με αποκλεισμό καθ' όλο το μήκος των συνόρων, αν δεν αποκασταθεί η ελεύθερη διέλευση από τη Δευτέρα. 


Αυτό έγινε σαφές μετά τη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών και του υπουργού Εξωτερικών, Ιβαίλο Μοσκόφσκι και Ντανιέλ Μίτοφ, με εκπροσώπους των μεταφορέων. Οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες αγρότες έχουν μπλοκάρει όλα τα σημεία  κατά μήκος των συνόρων επί ένα μήνα και η Βουλγαρία προσπαθεί  με κάθε τρόπο και με αναφορές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιλύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής δεν επήλθε καμία αλλαγή.

«Ο αποκλεισμός μας το καλοκαίρι θα είναι πλήρης.Θα προσπαθήσουμε να υποφέρουν αυτοί που μας προκάλεσαν τέτοιο πόνο», δήλωσε ο Μοσκόφσκι.
Πρόσθεσε ότι η ενόχληση αυτή γίνεται εδώ και δέκα χρόνια, και το βουλγαρικό κράτος εκτιμά τις ζημίες σε εκατομμύρια ευρώ.
Οι μεταφορείς δήλωσαν, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να διοχετεύσουν  τα φορτηγά τους και μέσω των Σκοπίων, εάν συνεχισθούν οι αποκλεισμοί των ελληνοβουλγαρικών μεθορίων μέχρι το Πάσχα.
Οι φορείς, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, σχεδιάζουν να κάνουν περιοδικούς αποκλεισμούς σε όλη την θερινή περίοδο από τις 15 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου.
«Τότε οι Έλληνες αγρότες, ίσως, καταλάβουν τι σημαίνει να έχουν ζημίες και ότι κανείς δεν θα τους αποζημιώσει. Εάν στη συνέχεια ζητήσουν αποζημίωση από την ΕΕ, και εάν τους δοθεί κάτι,  τότε θα αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «διπλό πρότυπο» - ένα για χαϊδεμένα παιδιά της Ελλάδας και εκείνων που  κερδίζουν χρήματα από την εργασία», είπε ο Μίρολιουπ Στολάρσκι, πρόεδρος του κλάδου της Ένωσης των Μεταφορέων.
Προσπαθούμε να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντανιέλ Μίτοφ δήλωσε με τη σειρά του, ότι «επί 25 χρόνια έχουμε χτίσει σχέσεις με την Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε σε 100-200 αγρότες να καταστρέψουν αυτό το έργο».
Πρόσθεσε: «Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως θεματοφύλακες του κοινοτικού δικαίου πρέπει να ενεργοποιηθούν για να μην επιτραπεί αυτό να συμβεί» δήλωσε ο Μίτοφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.
--

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.